Buitenafwerking

Terrein
Het terrein achter en voor wordt bestraat met betonklinkers.

Gevels
De nieuwe houten gevels zijn uitgevoerd in Redwood halfhout rabatdelen en worden in een dubbele laag dekkend afgeschilderd. De originele gevels bestaan uit potdekselwerk in hout, metselwerk en rabat.

Wanden
De bouwmuren tussen de appartementen zijn uitgevoerd met een ankerloze spouw, zijn vervaardigd uit kalkzandsteen en houtskeletbouw. De muren van het originele gebouw zijn uitgevoerd in houtskeletbouw, metselwerk en kalkzandsteen. De muren van de natte ruimtes worden uitgevoerd in watervast gips.

Deuren
De buitendeuren zijn deels de originele deuren, de nieuwe deuren worden in klassieke stijl uitgevoerd.

Vloeren
De begane grondvloeren zijn met uitzondering van het oorspronkelijke woninggedeelte van beton. De verdiepingsvloeren zijn van houten balken met vloerdelen. De vloeren van de badkamer hebben een lewisplaatvloer met cementgebonden dekvloer als basis.

Daken
De verschillende platte daken hebben een mastiek dakbedekking en zijn geïsoleerd. De verschillende schuine daken hebben authentieke constructies met sporen en trekbalken, uitgevoerd in hout. Aan de buitenzijde voorzien van voornamelijk oudhollandse en sneldekpannen.

Dakramen
De dakramen zijn voorzien van isolatieglas en ventilatieroosters. De dakkoepels op het platte dak van bouwnummer 5 zijn in dubbelwandig acrylaat uitgevoerd met de optie als ventilatieunit uitgevoerd.

Houtwerk
Het houtwerk van de originele windveren, kozijnen, deuren, dakgoten, wanden, kozijnen, ramen, deuren en overig houtwerk wordt gerestaureerd en geschilderd.

Trappen
De trap van bouwnummer 9 is uitgevoerd in gegalvaniseerd ijzer. Het toegangstrapje van bouwnummer 2 is in hardhout uitgevoerd.

Deuren
De binnendeuren zijn stomp, vlak en fabrieksmatig afgewerkt. Als optie zijn paneel- of glas elementen in de deuren mogelijk

 

Binnenafwerking

Vloeren
De vloer in appartement bouwnummer 3 is voorzien van coating. De vloeren van bouwnummer 5, 6 en de keuken van bouwnummer 1 zijn voorzien van een cement gebonden dekvloer. Hier is vroeg in het bouwproces de aanleg van vloerverwarming een optie. De overige vloeren zijn gemaakt van producten als naaldhout, topfloorplaat en fermacell. Badkamer- en toiletvloeren worden betegeld opgeleverd, het leggen van een tegel naar eigen keus is mogelijk.

Wanden
De wanden in de woonkamer, keuken, slaapkamer, hal, trapopgang zijn behangklaar of voorzien van een structuur. Sierpleister is een optie. De wanden van de meterkasten en opslagruimtes worden niet afgewerkt. De wanden, met uitzondering van meterkast, toilet, badkamer en opslagruimte worden voorzien van een plint. De wanden van de badkamer worden tot een hoogte van ca. 1.80 m boven de vloer betegeld. De wanden van het toilet worden tot een hoogte van ca. 1.50 m boven de vloer betegeld. De wanden boven het tegelwerk worden van een structuur voorzien. De gehele badkamer of toiletwand betegelen of het plaatsen van een tegel naar eigen keus is mogelijk.

Plafonds
Met uitzondering van gedeeltes van het plafonds waar de authentieke balken zichtbaar kunnen blijven worden de gipsplafonds glad of met structuur afgewerkt. Schuurplafond is een optie. Het is vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan in alle gipsplafonds, ook na aankoop, inbouwspots te monteren.

Daken
De daken worden aan de binnenzijde geïsoleerd en glad afgewerkt. Waar mogelijk wordt getracht de monumentale en karakteristieke balken zichtbaar te houden. De trekbalken van de dakconstructie zijn in bouwnummer 7 en 8 zichtbaar en kunnen niet worden verwijderd omdat zij deel uit maken van de constructie. Het plaatsen van dakkapellen is gezien de monumentale status van het pand niet toegestaan.

Schilderwerk
Het binnentimmerwerk wordt, behoudens de fabrieksmatig afgewerkte onderdelen dekkend geschilderd. De eventueel in het zicht komende leidingen worden niet geschilderd.

Trappen
De entreetrap van bouwnummers 7 en 8 is een open trap. De trappen van bouwnummers 1 en 2 worden dicht afgetimmerd. De naaldhouten trappen worden voorzien van een trapleuning.

Sanitair
In toilet en badkamer wordt wit verglaasd porselein sanitair geplaatst van het merk Sphinx. Optioneel kan er worden gekozen voor een andere uitvoering of uitbreiding van het sanitair.