Welkom in het Oosthuizense!

Oosthuizen kent een rijke historie. Het is de groeikern binnen de gemeente Zeevang. Deze op en top groene gemeente grenst aan het werelderfgoed De Beemsterpolder en de voormalige Zuiderzeedijk. Met toeristische trekkers als de Etersheimerbraakpolder: een polder in ’n polder, in ‘n polder met de kleiput op 6,10 m. onder NAP en een gerestaureerde molen met bezoekerscentrum.

Oosthuizen ligt even ver van Purmerend als van Hoorn en heeft een snelle busverbinding met Amsterdam. Het dorp heeft de nodige winkels en een weekmarkt.

“De Oude Druckerij” in de Raadhuisstraat maakt deel uit van de monumentale dorpskern. Gesitueerd nabij de kerk met een orgel uit 1521, het oudste in Nederland. En de voormalige kroeg annex drogisterij en diverse kaaspakhuizen. Gelegen tegenover de voormalige bakkerij en de gerestaureerde spaarbank.

De herbestemming van “De Oude Druckerij” betekent dat dit rijksmonument uit 1690 aan een tweede jeugd gaat beginnen. Starters krijgen een kans om te gaan wonen op een bijzondere locatie, in een historisch perspectief.

Ik hoop dat “De Oude Druckerij” tot in lengte van jaren één van de parels van Oosthuizen mag blijven en voor u als toekomstig bewoner het begin mag zijn van eindeloos woongenot in het Oosthuizense.

Martijn Smit
Burgemeester Zeevang